Pitajte nas, javite se
 

KREMASTI MED

Što je kremasti med?

Kako piše u Pravilniku o medu, med po strukturi može biti tekući, kristalizirani i kremasti.

Znaći kremasti med je zapravo prirodan med, samo je strukturno drugačiji, nije tekući već je gusti poput kristaliziranog meda, samo je fine glatke strukture.

Kako nastaje kremasti med?

Kremasti med se dobiva isključivo prirodno bez ikakvih umjetnih aditiva.
Njegova struktura se postiže mehaničkim putem, zapravo samo miješanjem.

Zašto koristiti kremasti med?

Većina uglavnom koristi klasični med u čaju jer im se tako čini najjednostavnije. Dok med namazan na kruhu djeluje dosta nespretno i ljepljivo i zbog toga ga izbjegavaju tako koristiti.
Zato je kremasti med jako dobro riješenje za svakodnevnu upotrebu meda kao namaz za doručak, na kruhu, na palačinkama, na tostu ili bilo kojoj varijanti koju volite.

Koje su mogućnosti kremastog meda?

Med zbog svoje gustoće svaki dodatak izbacuje na površinu. Znaći kod dodatka npr orašastih plodova u med, oni će izbiti na površinu staklenke i tamo će ostati, nemogu potonuti niti biti umiješani u medu.

Za takve potrebe je najbolje koristiti kremasti med.
Tako možemo dobiti razne kombinacije po vlastitom izboru, med s lješnjacima, s kakaom, s đumbirom, s cejlonskim cimetom...

Koji su nedostatci kremastog meda?

Eto ima i jednu jedinu manu, topi se. Njegova se kremasta struktura kod više temperature gubi. Med se lagano topi i vraća u tekuće stanje.
Zato je kremasti med pogodan kod hladnijih dana, ljeti se može čuvati u frižideru no tada neće biti lagano razmaziv već će se stvrdnuti.

Tržni centar

Trg Petra Krešimira IV/1

Velika Gorica

Phone: 099 8576647

Email: pc.sanovic@gmail.com

Posjetite naš
prodajni štand

Ponedjeljak

08:00 - 16:00

Utorak

08:00 - 16:00

Srijeda

08:00 - 16:00

Četvrtak

08:00 - 16:00

Petak

08:00 - 16:00

Subota

08:00 - 14:00

Nedjelja

Zatvoreno

Copyright (c) 2022 Pčelarstvo Šanović
Pošalji